Snabba potatissoppan
(4 port) 1 l grönsaksbuljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)5 medelstora potatisar av mjölig sort2 dl hackad persilja (gärna fryst)1 dl crème fraiche franska örter
Eventuella smaktillsatser: 2 gula lökar fint hackade eller 2 finhackade vitlöksklyftor eller 2 fint strimlade purjolökar eller 1 pkt fryst (200 g) hackad spenat eller 200 g fräst blandsvamp. Låt ev smaktillsats få koka med soppan från början utom spenaten. Den får tina i soppan ett par minuter.
Servera ett vitlöksbröd till (välj inte vitlök som smaktillsats i soppan): Rör 50 g bordsmargarin med 1 pressad vitlöksklyfta och 0,5 dl klippt gräslök (fryst) och 0,5 dl hackad persilja (fryst). Skär itu en baguette på längden. Bred smöret på underdelen. Lägg på överdelen. Låt stå ca 10 min mitt i ugnen vid 250 grader. Skär i bitar och servera genast.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!