Sol över Gudhjem

Mat & dryck2011-07-16 12:19

2 portioner, 15 minuter
Klassiskt danskt smörrebröd.

2 skivor grovt rågbröd, helst danskt
smör
1 rökt böckling
2 rädisor
1/2 rödlök, skuren i ringar
2 äggulor
flingsalt
nymalen svartpeppar
2-3 msk strimlad gräslök

1. Kantskär brödet (om du vill) och bred smör på.

2. Rensa böcklingen, ta bort skinn, huvud och ben och lägg försiktigt fina bitar av filén på mackan.

3. Skölj och ansa rädisorna och skiva dem tunt, fördela skivorna ovanpå böcklingen.

4. Lägg rödlöksringar i mitten och placera äggulan försiktigt i mitten så att den inte flyter ut.

5. Strö över lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen över. Toppa till sist med generöst med finstrimlad gräslök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!