Sommarens bärflarn

ca 4 portFlarnet fylls med färska persikor och hallon. Deg: 125 g margarin, 0,75 dl florsocker, 1 äggula, 3 dl vetemjölFyllning: 2--3 msk socker, 1 msk äkta vaniljsocker, 2,25 dl grädde, 1 ägg + 2 gulor, ev 1 msk mandellikör eller konjak, 4 hela färska persikor, lite socker, 0,5 l färska hallon

Mat & dryck1999-07-28 14:12
Hacka snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Vira in och lägg kallt ca 1 timme. Klä en pajform ca 27 cm i diameter med degen. Nagga botten och tryck upp degen mot kanterna. Låt stå kallt ca 30 min. Förgrädda i ugn vid 200 grader 10 min. Vispa ihop fyllningens ingredienser tom likör. Häll den i formen. Fortsätt grädda ytterligare ca 15 min eller tills krämen stannat. Ta ut formen. Sjud persikorna en kort stund i vatten. Ta upp dem och skala. Halvera dem och ta bort kärnan. Lägg dem på krämen med kupiga sidan upp. Strö över lite socker. Sätt in formen i ugnen och grädda igen i ca 5 min. Ta ut formen och lägg hallonen mellan persikorna. Servera flarnet genast med mjukvispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!