Sommarsallad med jordgubbar

4 port0,5 isbergssallatshuvud1 påse färsk spenat1 rödlök1 pkt bacon0,5 färsk gurkaen halv kartong med körsbärs-tomater (röda)1 gul paprika50 g grönmögelost1 l färska jordgubbarDressing: 2-3 msk olivolja (olja), 1 msk äppelcidervinäger, 1 msk balsamvinäger, en gnutta råsocker, 1 tsk örtsalt, 1 krm nymald svartpeppar, 0,5 dl färsk hackad körvelKrutonger: vitt formbröd utan kanter som rostas och skärs i tärningar, olja/smör, vitlökspeppar

Mat & dryck1999-07-28 11:53
Jordgubbar i blandat sällskap. Vanligast är väl att man blandar sallat, tomater, gurka och annat grönt i en sallad. Glöm inte bort frukten i salladen. Det blir både saftigt och gott med frukt i.
Riv eller strimla isbergssallaten. Riv den färska spenaten i bitar. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Klipp bacon i bitar, och stek det knaprigt utan fett. Låt rinna av på hushålls-papper. Skölj, skär gurkan i stavar eller halvmånar. Dela ev tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Vispa samman dressingen direkt i salladsskålen. Lägg ner isbergssallat och spenat. Vänd om i dressingen. Blanda ner övriga ingredienser tillsammans med ev sköljda och snoppade, halverade jordgubbar och smulad ost. Strö de varma och nystekta brödkrutongerna över.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!