Soparnik tunn pirog med mangold-, rödlök- och persiljefyllning
(6-10 personer)Fyllning:1,5-2 kg färsk mangold, skär bort huvudstjälken i mitten på varje blad1 vitlöken halv hackad rödlöken näve fârsk bladpersiljasaltDeg:2 ½ dl vatten, ljummet1 tsk saltGröna oliver till garnering
Ta en ugnsplåt, smörj med olivolja. Kavla ut halva degen på plåten, skär efter kanterna for att få jämn deg.
Lägg pa fyllningen: hackad mangold, rödlök och persilja. Täck hela degen.
Kavla ut andra delen av degen, täck över. Skär för att få jämna kanter. Rulla upp kanterna, tryck till längs med.
Stick många små hål med tandpetare.
In i ugnen ca 5-10 minuter. Ta ut, låt svalna. Pensla med olivolja, 1-2 ggr. Gnid in hackad vitlök. Skär i romber eller fyrkanter. Garnera med marinerade gröna oliver
Att ätas med fingrarna!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!