Soppa med frikadeller

Soppamed frikadeller (4 portioner) 500 g fläskfärs/kycklingfärs15 cm purjolökingefära (ungefär av en tummes storlek)1/2 tsk salt 1 msk potatismjöl1/4 huvud salladskål8—9 dl vatten1/3 grönsaksbuljongtärning

Mat & dryck2006-03-09 00:00
1. Skölj purjolök och hacka
den fint.
2. Skala ingefära och riv den på fint rivjärn.
3. Blanda färsen, purjolöken, ingefäran, saltet och potatismjölet i en bunke.
4. Koka upp vattnet i en stor kastrull.
5. Rulla färsblandningen till bullar av lagom storlek och stoppa ned dem i det kokande vattnet. När alla bullar börjar flyta, skumma noggrant.
6. Skölj salladskålen och skär den i 1 cm breda bitar. Lägg kålen i kastrull. Tillsätt buljongtärningen.
7. Koka tills salladskålen blir mjuk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!