Soppa på gröna ärtor - med små Wallenbergarspett

2 schalottenlökar, finhackade50 g smör1 liter kycklingfond5 dl gröna ärtor2 dl mousserande vin2 dl vispgrädde, lätt vispadSmå Wallenbergarpett(8 pers)400 g kalvfärs3 dl vispgrädde3 st äggulor1 tsk salt1 krm malen vitpeppar1 msk ströbröd8 träspett

Mat & dryck2002-11-21 13:51
Fräs löken mjuk i smör utan att den får färg. Slå på buljong och låt koka i 5 minuter. Tillsätt ärtor och låt koka i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan och sila den. Innan serveringen, häll i vinet, tillsätt lättvispad grädde och svartpeppar. Servera genast med spetten.

Små Wallenbergarpett
Blanda kall kalvfärs med grädde, äggulor, salt och peppar till en lös smet. Forma 16 stycken små biffar med vattensköljda händer. Sikta över ströbrödet. Stek biffarna i smör på medelstark värme, de ska inte bli bruna. Trä försiktigt upp två biffar på varje spett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!