Soppa på gröna ärtor - med små Wallenbergarspett

(8 pers)2 schalottenlökar, finhackade50 g smör1 liter kycklingfond5 dl gröna ärtor2 dl mousserande vin2 dl vispgrädde, lätt vispadSmå Wallenbergarspett(8 pers)400 g kalvfärs3 dl vispgrädde3 st äggulor1 tsk salt1 krm malen vitpeppar1 msk ströbröd8 träspett

Mat & dryck2002-11-22 13:04
Grön ärtsoppa: Fräs löken mjuk i smör utan att den får färg. Slå på buljong och låt koka i 5 minuter. Tillsätt ärtor och låt koka i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan och sila den. Innan serveringen, häll i vinet, tillsätt lättvispad grädde och svartpeppar. Servera genast med spetten.

Wallenbergarspett: Blanda kall kalvfärs med grädde, äggulor, salt och peppar till en lös smet. Forma 16 stycken små biffar med vattensköljda händer. Sikta över ströbrödet. Stek biffarna i smör på medelstark värme, de ska inte bli bruna. Trä försiktigt upp två biffar på varje spett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!