Sötsur gryta

(3-4 port)500 g färsk skinka2 msk soja1 gul lök2 paprikor i olika färg1 burk konserverade ananas ring ar, 550 g1 msk rödvinsvinäger1 tsk salt1 krm blandpeppar1 tsk stött kardemumma0,5 tsk malen ingefära2 tsk potatismjöl

Mat & dryck1998-11-24 11:29
Strimla köttet och blanda det med soja i en skål. Skala löken och kärna ur paprikorna. Halvera löken och skär den i tunna ringar och strimla paprikan.
Mät upp 2 dl ananasspad och häll över i en gryta tillsammans med vinäger och kryddor.
Koka upp och blanda ner löken och låt koka någon minut.
Tillsätt kött och paprika och koka ytterligare i 5 min.
Rör ut potatismjölet med lite vatten och häll i redningen i grytan. Rör om och koka upp. Ta
grytan från värmen och blanda ner ananasen skuren i bitar.
Servera grytan med kokt ris eller nykokt pasta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!