2 gula lökar
2–3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 rotselleri
1 kg dovhjortfärs
ca 800 gram krossade eller hela skalade tomater
2 tsk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
5 dl vilt- eller oxbuljong
oregano, timjan och basilika, gärna färsk
olivolja, smör, salt och peppar
1. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna och rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en gryta.
2. Fräs färsen i smör i en panna så att den får färg och lägg i grytan.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin och buljong och låt sjuda i en timme, utan lock om du vill reducera såsen lite.
4. Tillsätt oregano och timjan mot slutet om den är färsk och i början om det är torkade kryddor. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt spagetti och riven parmesan.