Spansk tortilla

4 ägg3/4 kg potatis1 stor gul lök

Mat & dryck1998-11-24 14:45
Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
Skär löken i mycket tunna ringar.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek löken sakta tills den blir genomskinlig. Häll i potatisen som får småsteka med löken tills den
blir mjuk (ca 8 min). Salta.
Höj värmen så att allt får färg. Häll ur det
ur pannan på dubbelt hushållspapper och låt massan rinna av.
Vispa ihop äggen i en skål och blanda ner lök och potatis. Rör försiktigt om med en träsked.
Häll 1 msk olja i pannan och häll i ägg-potatis-blandningen.
Grädda tortillan i 3 min.
Vänd upp den på ett fat, häll mer olja i pannan och vänd i tortillan så att andra sidan blir stekt. Tre minuter på den sidan också.
Om man låter tortillan bli kall kan man skära upp den i portionsbitar och äta den från
handen (som utflyktsmat tex), annars äts den varm till någon köttbit eller till sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!