Sparris med skinka och sås

(4 port)ca 500 g grön sparris4-8 tunna skivor skinkaSås: 1 påse hollandaisesåspulver, 0,25 hönsbuljongtärning, 0,5 dl hackad färsk timjan, 0,5 dl finklippt dill, 2 tsk koncentrerad apelsinjuice

Mat & dryck2000-05-11 00:01
Gör såsen enligt anvisningar på påsen men smula ner hönsbuljongtärningen. Vispa ner 25 g fett i såsen, alltså den mindre mängden. Blanda ner dill, timjan och apelsinjuice. Koka sparrisen 5-8 min enligt tidigare recept. Servera den ljum med sås och skinka som förrätt. Gärna också ett sprödvärmt kuvertbröd.
Variation på sås: Skala och finhacka 1 schalottenlök fint. Koka den i 0,5 dl vitt vin (eller 2 msk vatten + 1 msk citronsaft) 2-3 min. Häll på 2 dl mellangrädde och låt koka ihop några minuter. Blanda ner 50
g forellrom eller 50 g hackad kallrökt lax tillsammans med 1 ask klippt kryddkrasse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!