Spenat- och valnötsfylld lammrulle
(6 port)ca 1 kg urbenad tunnbringa1 tsk salt1-2 krm svartpepparFyllning:2 skivor vitt formbröd, 1 pkt fryst bladspenat, 250 g, 1 dl hackade valnötter,1 påse riven parmesanost, 1 ägg, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 vitlöksklyftor.
Stek bröd och spenat i stekpanna. Blanda ner
valnötter och parmesan.
Vispa upp ägget och rör ner i blandningen. Salta och peppra och pressa ner vitlöken. Rör om och låt svalna. Salta och peppra köttet.
Bred fyllningen på bringan. Rulla samman till en hård rulle och bind ihop med bomullssnöre. Sätt in en köttermometer.
Bryn bringan runt om i lite margarin i en stekgryta. Späd med ca 2 dl köttbuljong. Låt rullen sakta eftersteka (bräsera) under lock 11/4-1,5 timme. Ös någon gång under tiden och
späd eventuellt med mer buljong om det behövs.
Ta upp rullen och låt vila en stund innan den skärs upp i skivor.
Bjud den varm eller kall med kokt potatis eller potatisgratäng, eventuellt skysås, tomat- eller grönsallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!