Spenatbröd med höstsallad (2 veg+2 kött)

Vegobyte: Soltorkade tomater för vegetarianen istället för bacon. 4 stora tunna pitabröd(finns i invandrarbutikermen kan bytas ut mot wraps) 1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja600 g färsk spenat (el ca 400 g hackad fryst)1/2 tsk saltpeppar125 g mozzarellaost12 skivor grevéost1 pkt bacon8­10 marinerade soltorkade tomater

Mat & dryck2003-10-02 16:57
Hacka löken och fräs den i olja. Tillsätt den hackade spenaten och salta och peppra. Koka ner några minuter tills vätskan försvunnit. Riv den frysta mozzarellan på rivjärn och tillsätt. Koka ner igen. Klipp bacon i små bitar och knaperstek. Klipp upp bröden i ena kanten och lägg i ost- och spenatröran. Lägg stekt bacon alternativt soltorkade tomater på spenaten och stäng brödet. Stek några minuter i olivolja och servera med höstsalladen.

Höstsallad: 2 morötter, vitkål, 1 burk förkokta kikärter, olivolja, citron, salt, peppar, salladskrydda

Skala och riv morötter och vitkål. Skölj kikärterna. Blanda i en bunke och häll på citron och olja. Smaksätt med salt, peppar och italiensk salladskrydda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!