Spenattårta med rökt lax

500 g fryst bladspenat2â??3 msk hackad dill (går bra med fryst)salt, citronpeppar, 0,5 tsk örtkryddaÄggstanning: 4 ägg (normalstora), 1,5 dl matlagningsgrädde, 1 dl creme fraiche kokbarGarnering: 4â??6 tunna kallrökta laxskivor, små citronskivor, dill

Mat & dryck2001-04-09 23:59
Godast att äta lite ljummen.Tina spenaten och krama noga ur all vätska. Hacka den grovt och blanda med dill och kryddor. Smörj ett avpassat bakplåtspapper och lägg i en rund form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Ställ gärna formen på folie och vik upp
just bara vid skarven (botten och ring). Lägg spenaten i formen. Vispa samman ägg med grädde och creme fraiche. Häll äggstanningen över. Stick med en gaffel lite i spenaten så att äggstanningen rinner ner lite.
Grädda mitt i ugnen vid 175 grader cirka 35 min. Låt svalna av något. Garnera med laxrosor, citron och dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!