Stekt abborre med sparrissallad, blomkålscreme och löjrom

(4 port)600 g abborrfiléCreme:1/2 blomkålshuvud ca 300 g2 dl vispgrädde1/2 krm curry1 tsk citronsaftsalt, pepparSallad:150 g grön sparris8 st salladslökar1 knippa rädisor150 g färsk spenat1 knippa körvel1 tsk citronsaft1 msk olivolja4 msk löjrom

Mat & dryck1998-11-26 16:48
Skär blomkålen i bitar och lägg i en kastrull. Häll på grädden och låt det koka 10û15 minuter under lock. Mixa kålen slät och smaksätt med curry, citronsaft, salt och peppar. Passera genom en finmaskig sil.
Skär sparrisen i tunna, sneda skivor och spar knopparna hela. Skiva salladslök och rädisor. Ansa spenaten och grovhacka körveln.
Stek sparrisen i lite olja utan att den tar färg och låt den svalna. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen.
Smaksätt med citronsaft, olja, salt och peppar.
Stek abborrfiléerna i smör 1û2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Lägg ugnstekta potatisskivor på tallrikar. Lägg salladen och abborrfiléerna ovanpå. Rippla blomkålscremen runt om.
Servera med en klick löjrom och garnera ev med lite hackad gräslök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!