Stekt kalv eller biff

(4 pers)800 g kalvkött eller biffrostad lökolivolja till stekningSås: 100 g russin1 msk honung2 msk vinäger2 msk koncentrerad druvsaft 4 dl rött eller vitt vin 2 msk färsk libbsticka eller 1 msk torkad (går att byta ut mot selleriblad men ger aningen annan smak) 1/2 msk kummin1 tsk svartpeppar 1/2 msk oregano, smaka av med havssalt eller vanligt salt

Mat & dryck2002-10-17 00:01
Börja med såsen. Blanda kryddorna med russinen, honung, vinäger, druvsaft och vin i en kastrull. Koka tills ungefär halva mängden återstår. När såsen kokar skär kalvköttet i strimlor och stek i oljan. Häll över såsen och låt stå och puttra i ett par minuter. Strö rostad lök över vid serveringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!