Stekt lax med ugnsrostade rotsaker och vitvinssås

(4 portioner)Laxen:2 msk smör eller margarin4 portionsbitar laxfilé (fryst)citronpepparsaltRotsakerna:5 potatisar3 morötter1-2 rödlökar2 palsternackor2-3 vitlöksklyftor2 msk oljasaltgrovmalen svartpepparVitvinssås:0,5 dl vitt matlagningsvin1 fiskbuljongtärning1 dl vattten2-2,5 dl matlagningsgrädde1,5 gul lök1 msk smör1 tsk socker2 st lagerbladsaltvitpeppar, malenmaizenaredning

Mat & dryck2008-04-03 00:00
Krydda laxbitarna med citronpeppar. Skala rotsakerna och löken och klyfta dem. Skiva vitlöken tunt. Blanda rotsaker, vitlök och lök i en ugnsfast form tillsammans med olja, salt och peppar. Ställ i ugnen, ca 225 grader i ca 30-35 min. Hacka löken till såsen och fräs lätt med smör i en kastrull. Slå över vatten, vin och buljongtärning. Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt efter smak. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i grädden. Red av med maizena tills det blir en krämig konsistens. Sila såsen. Stek laxen i smör eller margarin, salta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!