För 4 personer
600 g skinn- och benfri torskfilé
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 msk färskrivet citronskal, 2 citroner
3 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Till citronsmöret:
100 g smör
1 msk färskrivet citronskal, 2 citroner
1/2 krm salt
Att äta till:
kokt potatis
mer citron
blandad sallad
Gör så här:
1. Tvätta 4 citroner i hett vatten och riv av det yttersta gula skalet. Ena hälften blandas med ströbröd till paneringen, den andra med rumstempererat smör. Salta smöret och forma en korv i smörpapper. Lägg citronsmöret kallt.
2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd sedan fisken i tur och ordning i vetmjöl, uppvispat ägg och citronkryddat veteströbröd.
3. Stek fisken i en något mer än medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida.
4. Lägg upp fisken och bjud citronsmöret till, liksom kokt potatis, mer citron och blandad sallad.