Stekta abborrfiléer med dillstuvad skogssvamp

(4 port)600 g abborrfiléer1 tsk salt1 krm peppar1/2 dl vetemjölsmör2 dl vitt vin2 dl fiskfond eller buljong2 dl vispgrädde2 dl fiskfond5 dl blandad svamp, gärna skogssvamp2 schalottenlökar1/2û1 dl hackad dill

Mat & dryck1998-11-26 17:05
Koka ihop vin och fiskfond till hälften i en kastrull. Häll på grädden och koka ihop ytterligare några minuter. Red ev med lite maizenamjöl och vatten om du önskar en tjockare sås.
Putsa och dela svampen i större bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i smör tills all vätska har försvunnit och svampen har fått lite stekyta. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över svampen.
Salta och peppra abborrfiléerna och vänd dem i mjöl. Stek dem i smör 1û2 minuter på varje sida. Rör ner dillen i svampsåsen och servera den på tallrikar.
Lägg fisken ovanpå, garnera med dillvippor och servera med pressad potatis och en kål- och morotssallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!