Stekta kycklingfiléer med tomatkräm

(4 port)4 kycklingfiléer1 tsk örtagårdskrydda eller annan torkad örtblandningsaft av 1/2 citron0,5 msk flytande honungTomatkräm: 2 msk rödvinsvinäger, 2 msk vatten, 0,5 tsk grovmald svartpeppar, 1 msk fint hackad gul lök, några hackade persiljestjälkar, 0,5 dl fint hackad persilja, 0,75 dl fint hackade inlagda soltorkade tomater, 2 tsk tomatpuré, 2 dl gräddfil, salt

Mat & dryck2000-05-25 10:36
Blanda till tomatkrämen. Låt vinäger, vatten, peppar, lök och persiljestjälkar koka i en låg och vid kastrull tills all vätska kokat in. Låt kallna.
Tillsätt persilja, tomater, tomatpuré och gräddfil. Smaka av med salt. Ställ kallt någon timme.
Blanda samman örtagårdskrydda med citronsaft och honung. Pensla kycklingfiléerna med blandningen. Låt ligga ca 30 min.
Hetta upp flytande margarin med lite olja. Bryn filéerna till fin färg och efterstek på svag värme ca 10 min.
Servera filéerna nystekta med tomatkräm, kokta broccolibuketter och kokt potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!