Stor kycklingsallad

(6-8 port)1 stor stekt kyckling4-6 skivor bacon1 burk majskorn1 dl stjälkselleri, strimlad3 tomater2 paprikor i olika färg1 gurka3-4 dl kokta makaroner (70 g okokta makaroner)3 hårdkokta äggca 100 g svarta oliverSås:3 dl gräddfil, 3 msk chilisås, 2 krm salt, 1 msk sherry, 2-3 stänk tabascoeller en aning cayennepeppar.

Mat & dryck1998-11-24 16:09
Blanda först samman såsen och ställ kallt att mogna. Bena ur kycklingen och skär köttet i fina bitar.
Dela baconskivorna i små bitar och stek dem sakta
knapriga i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Slå bort spadet från majsen. Skölj grönsakerna och dela tomaterna i klyftor eller skivor, kärna ur paprikan och skär den i strimlor, skiva gurkan tunt och skär sedan i stavar och dela äggen i klyftor.
Lägg upp alla salladsingredienserna i grupper på ett stort fat. Fatet kan ev bottnas med strimlad isbergssallat.
Bjud med sås och gärna ett brytbröd eller kuvertbröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!