Stor middagssallad

(8-10 port)4-5 gula lökar500 gfrysta brytbönor2 burkar majskorn6-8 kokta, kalla potatisar2 paprikor5-6 tomaterSalladssås:3 msk vinäger, 1 tsk smulad oregano, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 vitlöksklyftor, 3/4 dl olja, 1/4 dl vatten.

Mat & dryck1998-11-24 16:21
Skala och skär löken i tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min. Ta upp och låt rinna av. Koka bönorna enligt anvisningar på förpackningen.
Låt majskornen rinna av.
Skala och skiva potatisen. Kärna ur paprikan och strimla den. Skär tomaterna i klyftor. Varva alla ingredienserna i en vid skål.
Häll över såsen och vänd varsamt ner den.
Garnera salladen med persilja och ev svarta oliver. Bjud med ett brytbröd. Salladen kan också bjudas som tillbehör till tex rostbiff, kassler eller kyckling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!