Strömmingslåda med ansjovis och kryddgrönt

4­-6 pers600 g rensad strömming utan ben2 msk finhackad purjolök1 röd lök, finhackad1 msk smör2 msk rökt kaviar1 msk hackad dill1 msk hackad persilja1 msk hackad gräslök4 ansjovisfiléer, hackade2 1/2 dl grädde1 kryddmått vitpeppar

Mat & dryck2004-06-17 11:28
Se till att strömmingarna är rensade och ryggbenet borttaget. Rulla ihop fiskarna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i ugnsfast form.
Hacka purjolök och röd lök ganska fint. Fräs lökblandningen med smör i kastrull, men bara så den mjuknar.
Blanda den smörfrästa löken med kaviar, hackade örtkryddor och ansjovis, lite vitpeppar och grädde. Slå blandningen över strömmingen och grädda av 20 minuter i 225 graders ugn. Strömmingslådan kan serveras varm, ljummen eller kall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!