Stuffed porksteak, fläskfilé med fyllning och äpplesås

(3 pers) 1 fläskfiléFyllning: inkråmet från en halv limpa av vitt bröd 1/2 finhackad lök3 msk örtkryddmix: Herbs de Provence ca 3/4 dl flytande margarinlite mjölkÄppelsås: 3 st äpplen, 2 dl socker, lite vatten

Mat & dryck2003-02-27 11:00

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skorpan på brödet och ta ut inkråmet från en halv limpa vitt bröd. Brödet ska ha legat framme något dygn för att torka lite. Blanda ihop inkråmet med örterna, den finhackade löken och margarinet. Använd gärna händerna. Tillsätt skvättar mjölk då och då för att få en mjuk och fin konsistens. Buddy Moony förklarar att konsistensen inte ska vara rinnig, utan mera som deg.
Dela fläskfilén genom att göra ett horisontellt snitt längs med hela filén. Den ska bli till två långa bitar. Lägg ena delen med nedersidan neråt i en ugnsfast form. Bred fyllningen över och lägg på den andra delen av fläskfilén som ett lock. Tryck ihop delarna lite grann. Lägg folie ovanpå köttet.
Låt formen stå i ugnen cirka 30 minuter. Ta bort folien och sätt ugnen på högsta temperatur och vredet på grill. Låt stå i ugnen cirka 3­5 minuter. Håll ett öga på formen så att inte fläskfilén bränns.

Äppelsåsen: Skala äpplena och kärna ur. Dela varje äpple i två delar, lägg i kastrull, häll på lite vatten och 2 dl socker. Sätt på plattan, inte på allra högsta värme, och rör om under stillsam kokning. Rör om regelbundet, cirka 10­-15 minuter, så är såsen klar.

Servera fläskfilén med potatis, grönsaker och äppelsås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!