Sukiyaki
(4 port)500 g biff eller entrecote i hel bit2 purjolökar2 gula lökar1 stor morot6 stora champinjoner100 g tofu (sojaost)200 g glasnudlar1 msk smör eller margarinSukiyakisås: 1 dl stark buljong (tärning), 1 dl japansk soja, 1 msk florsocker, 0,5 dl halvtorr sherry eller 1 flaska färdigköpt sukiyakaisåsServering: 4 ägg, 4 dl jasminris
Lägg dem på ett fat efter var-andra. Skär det vita på purjolöken i sneda skivor cirka 3 cm långa.
Skala och dela lökarna och skär dem i grova skivor. Ansa och skär moroten i skivor. Skiva champinjonerna och skär tofun i 4 cm kuber.
Lägg glasnudlarna i hett vatten cirka 10 minuter. Klipp dem i cirka 10 cm långa bitar.
Lägg upp grönsaker och nudlar på ett fat. Blanda samman såsen.
Smält lite fett i en stor stekpanna och lägg ner hälften av löken och moroten.
Stek tills de börjar få färg. För åt sidan.
Stek hälften av köttet snabbt i 1û2 minuter.
Rör om bland grupperna med grönsaker och kött utan att blanda dem. Blanda ner hälften av såsen och sjud cirka 2 minuter.
För grönsaker och kött åt sidan men så att de fortfarande ligger i grupper. Lägg i svamp, tofu och nudlar.
Tillsätt sås om det behövs och hetta upp.
Servera sukiyakin så här: Var och en vispar upp sitt ägg i en skål, lägger upp ris i en annan skål. De olika ingredienserna doppas i ägget och äts med ris. När stekpannan är tom hettas resten av såsen upp och var och en får koka de grönsaker och det kött som är kvar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!