Svamp- och ostpaj
(4-5 port)Blanda gärna olika svampsorter till fyllningen. Grahamsmjölet i pajdegen passar bra i både svamp- och grönsakssammanhang.Pajdeg:2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g margarinca 2 msk kallt vattenFyllning: 1 l rensad blandsvamp eller enbart kantareller1 liten gul löksmör eller margarin1,5 tsk salt2 krm stött rosépeppar1 krm smulad timjan3 dl riven lagrad ost3 ägg2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
Skär svampen i bitar. Skala och hacka löken fint. Fräs svamp och lök på svag värme tills all vätska kokat bort. Tillsätt fett och fräs ytterligare några minuter. Salta, peppra och tillsätt timjan. Förgrädda pajskalet i ugn vid 225 grader ca 10 min.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Lägg svampen i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg med mjölk eller grädde. Häll äggstanningen över. Grädda klart i ca 30 min. Sallad till och ev en kall sås på kesella och creme fraiche smaksatt med hackade örter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!