Svamppizzor
( 4 portioner) Deg:3/4 dl vatten1 dl mjölk1/3 paket färsk jäst1/2 tsk salt1 tsk socker2 msk olivolja4 dl vetemjöl specialFyllning:4 msk olivolja1 vitlöksklyfta250 g svamp, t ex karljohan svamp, kantareller eller köpt svamp1/2 strimlad gul lök1 msk smör75 g grovriven parmesanosthavssalt och nymalens svartpepparev några kvistar färsk timjan eller oregano
Låt maskinen gå i 10 minuter. Tag upp degen och lägg knåda den lätt till en boll. Lägg den i en bunke och smörj in den med resten av oljan och täck degbunken med plastfolie. Låt degen jäsa 30 minuter på dragfri plats. Förbered fyllningen under tiden. Sätt ugnen på 225º. Ansa svampen och stek den och löken lätt i smöret. Salta och peppra. Pressa vitlöken i olivoljan. Dela degen i 4 delar. Knåda lätt och kavla ut dem på mjölat bakbord till 4 ovala pizzabottnar. Pensla dem med olivoljan. Fördela den stekta svampblandningen på och toppa med parmesanost. Grädda pizzorna i ca 15 minuter och garnera gärna med en färsk örtkvist. Ät dem nygjorda.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!