Svamprisotto

(4 port)3 dl ris, gärna avorioris2 msk olja7,5 dl hönsbuljong (vatten + tärning) + 1 dl vitt vin (eller bara buljong)1 dl riven ost, t ex parmesan1 l rensad blandsvamp1 liten gul lök3 paprikor i olika färgsalt, nymalen peppar0,5 dl mjölk +0,5 dl grädde

Mat & dryck2000-08-16 10:47
Fräs riset i olja i en kastrull. Späd med hälften av buljongen och låt den koka in. Späd sedan med resten av buljongen och låt koka in. Tillsätt vin och riven ost. Koka upp riset igen.
Skala och hacka löken. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Skär den i fina tärningar. Fräs svampen som delats i bitar med löken i olja. Blanda ner paprika och krydda med salt och peppar. Späd med mjölk och grädde. Låt puttra ca 5 minuter. Rör ner riset och hetta upp. Ät det varmt med grovt bröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!