Svampsoppa med viltsmak

(4-5 port)1 gul lök3/4-1 l kantareller eller blandsvamp (eller 2 burkara 200 g)smör eller margarin2 msk vetemjöl1 msk soja1 tsk smulad timjan5 krossade enbär0,5 dl rönnbärsgelé2 köttbuljongtärningar8 dl vatten2 dl crFme fraichehackad persilja

Mat & dryck1998-11-25 15:55
Skala och hacka löken. Fräs lök, rensad eller avrunnen svamp (spar spadet) i smör eller margarin tills all vätska kokat in (för färsk svamp).
Tillsätt lite mer fett (för färsk svamp) och fräs ytterligare en stund. Strö över vetemjöl och rör om.
Tillsätt soja, kryddor, gelé, smulade buljongtärningar, vatten och svampspad (om burkad svamp används).
Låt koka 5 min.
Finfördela soppan i mixer eller matberedare (häll av lite buljong). Häll tillbaka det mixade i
grytan och tillsätt all buljong, samt rör ned crFme fraiche. Hetta upp.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!