Svampsoppa

Koka gärna svampsoppa på blandad svamp och använd några fina kantareller som garnityr.

Koka gärna svampsoppa på blandad svamp och använd några fina kantareller som garnityr.

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2010-08-19 14:39

INGREDIENSER (4 personer):
1 liter blandad svamp
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning svampbuljong
1 msk finhackad timjan + hel till garnering
3 dl grädde
9 dl vatten
smör och rapsolja
salt och peppar

Att äta till:
smörstekta kantareller

GÖR SÅ HÄR:
1. Rensa svampen men skölj den inte. Svampsmaken är vattenlöslig och med sköljning försvinner den i avloppet. Hacka svampen ganska grovt. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och grädde. Smula i buljongtärningarna.
2. Sätt en rymlig kastrull på spisen. Fräs lök och svamp med smör och olja under omrörning. Pudra över vetemjöl och späd med den kokande soppgrunden. Krydda med timjan och låt soppan koka upp för att sedan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek några fina kantareller som läggs som garnering i varje sopptallrik tillsammans med färsk timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!