Svartrot med purjofräs

(2-4 port)500 g svartrot2 dl finstrimlad purjolök, helst det gröna1-2 msk smör eller margarin1 pkt bacon, ca 150 g2-4 hårdkokta äggTill kokning: en halv pressad citron, 1 tsk salt per liter vatten.

Mat & dryck1998-11-25 16:02
Skala svartroten under rinnande kallt vatten och dela den. Koka mjukt i saltat vatten, tillsatt citronsaft, ca 10 min. Spar 1 dl av kokvattnet. Ansa och skölj purjolöken noga och strimla den. Fräs den i lite fett.
Klipp baconet och låt det fräsa för sig.
Blanda ner kokspadet i purjofräset.
Blanda bacon med hackat ägg.
Lägg upp svartroten på fat och garnera med purjo- och baconfräset.
Bjud med bröd. Kan serveras som förrätt eller
lättare lunchrätt.
Marinerad svartrot:
Skala och koka 500 g svartrot enligt recept ovan. Vispa samman en marinad bestående av 1 msk grovkornig senap, 2 tsk äppelcider, vinäger, 3 msk
olivolja, 2 msk vatten, 1 krm salt och 1 krm grovstött rosépeppar.
Häll marinaden över de avrunna svartrötterna. Låt stå en stund före servering.
Bjud med finhackade inlagda rödbetor. Passar som förrätt eller som tillbehör till rökt fisk eller skinka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!