Sweet potato fudge pie

(10 bitar)Pajskal:100 gram osaltat smör2 1/2 dl vetemjölFyllning:500 g sötpotatis (3 stora potatisar)100 g osaltat smör2 1/4 dl brun farin1 krm salt1 tsk mald muskot1 tsk mald kanel2 ägg2 1/2 dl kaffegrädde (eller lika delar mjölk och vispgrädde)1 msk vaniljsocker

Mat & dryck2003-11-13 00:00
Värm ugnen till 180 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut den i form, cirka 25 cm i diameter. Är det svårt tillsätt en matsked kallt vatten.
Lägg potatisarna i ugnen (som de är) och baka i 30­40 minuter (känn med en sticka). Du kan även koka potatisarna, men de blir inte lika söta då.
När du bakar potatisarna kan du förgrädda pajskalet i 10­20 minuter tills det börjar få färg. Skala potatisarna direkt och mosa med en gaffel eller kör genom en potatispress.
Tillsätt smöret i små bitar och låt smälta. Rör ner farin, salt, muskot, vaniljsocker och kanel. Blanda i äggen, ett i taget. Tillsätt kaffegrädde och rör tills smeten är slät. Häll fyllningen i pajskalet. Baka mitt i ugnen, ungefär 45 minuter, tills smeten har stannat i mitten och hela köket doftar. Låt svalna. Servera pajen naturell eller med vispad grädde eller glass till. Både romrussin- och vaniljglass passar särskilt bra till pajen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!