Tagine

(3û4 port)500 g benfritt lammkött i bitarmargarin/olja1 röd eller gul lök1û1,5 msk färsk riven ingefära1 kanelstång (ca 5 cm)1 kuvert saffran3 dl vatten200 g torkad och blandad frukt2 msk sesamfrön, ev rostadesalt, nymald svartpeppar

Mat & dryck1998-11-26 14:23
Skala och skär löken i skivor. Bryn kött och lök i en gryta i margarin ev blandat med olja. Tillsätt riven ingefära, kanelstång och saffran. Späd med 2 dl vatten och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka grytan under lock 20û25 min.
Blanda ner torkad frukt och sjud ytterligare 5û10 min. Späd med mer vatten mot slutet av koktiden. Salta och peppra. Strö över sesamfrön.
Servera med ris eller couscous.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!