Tempura
(4 port)1 potatis1 morot1 paprika1 gul lök200 g kött, fisk eller kycklingfilé150 g korv150 g färska champinjoner200 g räkor med skalFrityrsmet: 3,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk salt, 3 dl mjölk, 4 ägg.Sås: 5 msk japansk soja, 3 msk halvtorr sherry, 2 msk vatten, 1 msk ättika (eller om ni får tag i rättika û 1 msk).
Skär potatis och morot i fingertjocka strimlor. Skär paprika och lök i ringar. Strimla kött, fisk eller kycklingfilé och korv. Låt champinjonerna vara hela om de är små, dela dem annars.
Skala räkorna.
Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Blanda ihop såsens ingredienser.
Hetta upp olja i en gryta. Ha ett lock till hands! Doppa de olika ingredienserna i frityrsmeten (grönsakerna ska inte helt täckas av frityrsmet) och fritera dem gyllengula i oljan. Doppa dem sedan i såsen och servera allt med kokt ris eller nudlar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!