Teppan Yaki (plåtstek)
(4 port)100û200 g färska champinjoner3 paprikor i olika färger4 färska tomater400 g benfritt nötkött i lövtunna skivor t ex ryggbiff, rostbiff eller lövbiff1 burk böngroddar1 burk bambuskott1 burk musslor i vattenSås 1: 1 dl soja, 2 msk finhackad purjolök, 1 krossad vitlöksklyfta, 1 tsk färsk riven ingefäraSås 2: 1,5 dl gräddfil, 1 tsk fransk senap, 1 tsk riven pepparrotSås 3: 1,5 dl gräddfil, 0,5 dl mango chutneyServera med kokt ris.
Skiva svampen, skölj och kärna ur paprikan och skiva också den. Skölj och halvera tomaterna.
Strimla köttet. Skölj böngroddarna i kallt vatten och låt rinna av. Skär bambuskotten i tjocka och jämna skivor. Låt musslorna rinna av.
Lägg kött, paprika, tomater, böngroddar och bambuskott i grupper i smord långpanna. Salta lätt och pensla med lite smält margarin.
Sätt in långpannan i ugn vid 200 grader ca 25 min.
Koka riset under tiden. Lägg musslorna i långpannan att värmas de sista minuterna.
Fräs champinjonerna i lite fett i stekpanna på spisen. Lägg upp dem i långpannan. Då allt är varmt sätts långpannan direkt på bordet.
Doppa bitar av kött och grönsaker i såserna (var och en lägger till sig en klick sås, mest praktiskt) och ät med ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!