Terrin med parmesanpotatis, böckling och ägg med morotsmajonnäs

6-8 personer)Kan förberedas dagen före servering.500 g kokt potatis(ca 1 liter)2 gula lökar1 knippa gräslök3 dl grädde4 ägg1—2 vitlöksklyftor100 g lagrad ost, t.ex ParmesanRiven muskotnötSalt och pepparLax och Böckling: 200 g gravad lax i bitSmör200 g böcklingÄgg med morotsmajonnäs4 hårdkokta ägg1/2 dl majonnäs1 morot

Mat & dryck2006-06-15 17:34
Gör så här:Smörj en brödform väl. I botten läggs ett tillklippt och välsmort bakplåtspapper.Mjukstek löken utan att den tar färg. Skiva den kokta kalla potatisen. Finhacka gräslöken. Riv osten. Varva formen med potatis-lök-gräslök-ost, första och sista varvet ska vara potatis. Pressa samman något. Blanda ägg, grädde, pressad vitlök, riven muskotnöt, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Skaka och stöt till formen så att blandningen fördelas runt i hela formen. Grädda på 175 grader i 60—70 minuter, täck eventuellt med ugnsfolie om den ser ut att mörkna. Låt kallna och lossa i kanterna, låt sedan vila i kylskåp över natten. Vält upp och skär i drygt centimetertjocka skivor. Serveras som potatistillbehör till förrätt eller varmrätt.

Lax och böckling: Gör så här:Skär gravlaxen i centimetertjocka skivor, tvärs över biten. Stek hastigt på endast ena sidan, 15 sekunder, i het panna. Serveras omedelbart till potatisterrinen.
@8a Text rak:Rensa böcklingen, och servera till potatisterrinen.


Ägg med morotsmajonnäs:
Gör så här: Moroten kokas, får svalna, och mixas med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor, garnera ägghalvorna med morotsmajonnäsen och något grönt. Servera till böcklingen och den halstrade gravlaxen.




Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!