Terrin med parmesanpotatis, böckling och ägg med morotsmajonnäs
6-8 personer)Kan förberedas dagen före servering.500 g kokt potatis(ca 1 liter)2 gula lökar1 knippa gräslök3 dl grädde4 ägg12 vitlöksklyftor100 g lagrad ost, t.ex ParmesanRiven muskotnötSalt och pepparLax och Böckling: 200 g gravad lax i bitSmör200 g böcklingÄgg med morotsmajonnäs4 hårdkokta ägg1/2 dl majonnäs1 morot
Lax och böckling: Gör så här:Skär gravlaxen i centimetertjocka skivor, tvärs över biten. Stek hastigt på endast ena sidan, 15 sekunder, i het panna. Serveras omedelbart till potatisterrinen.
@8a Text rak:Rensa böcklingen, och servera till potatisterrinen.
Ägg med morotsmajonnäs:
Gör så här: Moroten kokas, får svalna, och mixas med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor, garnera ägghalvorna med morotsmajonnäsen och något grönt. Servera till böcklingen och den halstrade gravlaxen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!