Tescones med citron och russin

14-15 st7 dl vetemjöl,1 dl potatismjöl,1 tsk salt,4 tsk bakpulver,1 dl russin,rivet skal av 0,5 citron, väl tvättad,100 g margarin,3 dl mjölk.

Mat & dryck2000-02-09 23:59
Blanda vetemjöl, potatismjöl, salt, bakpulver och russin i matberedare eller i en skål. Tillsätt citronskal, fett skuret i bitar och mjölk. Kör till en deg. Eller finfördela fettet i mjölblandningen (citronskal tillsatt) och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman till en deg. Den ska bara arbetas ihop, inte knådas. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla med lätta tag ut till en kaka ca 1,5 cm tjock. Ta med ett drickglas (ca 7 cm i diameter) ut bullar. Samla ihop ”resterna” och kavla ut på nytt och ta ut med mått. Lägg sconsen på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen vid 250 grader ca 10 min. Låt svalna. Dela dem och servera med bordsmargarin och marmelad eller sylt. I bland kan de till och med serveras med vispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!