Texas barbecue ribs

1 kg tjocka revbensspjällgrillolja1 gul lök 1 msk margarin1 vitlöksklyfta1 burk krossade tomater (400 g)2 msk tomatpuré0,5 tsk grovmald svartpeppar0,5 tsk salt0,5 tsk sambal oelek1 krm malda kryddnejlikor1 tsk socker

Mat & dryck2000-07-13 00:01
Börja med såsen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin och tillsätt sedan pressad vitlök. Blanda ner övriga ingredienser. Låt koka sakta ca 20 min. Låt svalna. Skär revbensspjället i portionsbitar. Pensla bitarna med grillolja. Grilla dem ca 15 min. Vänd dem flera gånger. Pensla dem mot slutet av grillningen med lite av barbecue-såsen. Servera ribsen med såsen och en potatissallad.
I stället för barbecue-såsen kan man servera en olivröra till: Hacka fint 100 g gröna oliver, 3 st sardellfiléer och 0,5 skalad rödlök. Blanda ner i 3 dl matlagningsyoghurt och smaka av med några droppar tabasco och rör ner 3 msk kapris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!