Thaigryta med ris (2 veg + 2 kött)

Vegobyte: Här ersätts fläskfilé med tofu.Några ingredienser kan vara svåra att hitta i vanliga mataffärer, men de finns i Uppsalas asiatiska speceributiker.3 dl vatten500 g kokosmjölk 1 påse kryddpasta, tom ka paste (50 g)4 citrongräs3 cm färsk galanga (en asiatisk rot, kan bytas ut mot ingefära men den ger lite annorlunda smak)10 limeblad2 msk vegetarian stir fry sauce2 tsk strösocker2 limefrukter200 g strimlad fläskfilé200 g tofu 2 gula lökar2 kvistar färsk koriander

Mat & dryck2003-10-02 17:01
Koka upp tom ka paste och kokosmjölken och vattnet. Skiva citrongräset fint och galanga tunt. Lägg i grytan tillsammans med limebladen. Låt småkoka några minuter. Tillsätt vegetarian stir fry sauce, sockret samt saften och skalet från limefrukterna. Häll över hälften av grytan i en annan kastrull. Tillsätt fint skuren fläskfilé i den ena grytan och tärnad tofu i den andra. Hacka löken och tillsätt hälften i vardera grytan. Låt småkoka i fem minuter. Strö på hackad koriander och servera med jasminris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!