Tom kha kai. Kycklingsoppa med galangarot i kokosmjölk

2 personer300 g kycklingfilé400 ml kokosmjölk2 st citrongrässtjälkar, skivade 5-6 st limeblad i bitarca 1 dl tunna skivor av galangal (en sorts ingefärsrot)5-6 chilifrukter skurna i långa bitar2-3 tsk citronsaft1 hönsbuljongtärning1 tsk saltFärsk korianderEv. fisksås

Mat & dryck2010-01-28 15:53
1. Skölj av kycklingen och skär upp i bitar.
2. Koka upp kokosmjölken
3. Tillsätt, citrongräs och limeblad. Låt koka en liten stund.
4. Lägg i kyckling, salt occh hönsbuljong. Låt sjuda/småkoka en liten stund tills kycklingen är genomkokt.
5. Tillsätt lite citronsaft och smaka efter om det fattas något. Om man vill kan man hälla i lite fisksås , det är en smaksak.
6. Klipp lite färsk koriander över soppan och servera varm.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!