Tom Yum Kung

(1 portion som huvudrätt, 2 som förrätt)5 dl vatten 3 limeblad2 cm galangarot i skivor (kan tas bort)1 citrongräs2 champinjonerev 1­2 chili (efter smak)1/2 tomat8 tigerräkor eller vanliga räkor1 dl kokosmjölk (kan tas bort)1 tsk salt2 msk pressad lime/citron 1 tsk sockerev 1 tsk chilipasta (efter smak) koriander för garnering

Mat & dryck2004-04-15 17:37
Förberedelser: Skiva citrongräs, galangarot och limeblad. Hacka chili och koriander. Pressa lime eller citron. Skala räkorna och skär ett snitt längs ryggen och ta bort tarmen.
Gör så här: Koka upp vatten i en kastrull lägg i citrongräs, skivad tomat och limeblad. Lägg i den hackade chilin, salt, socker, limejuice och chilipasta. Lägg i räkorna och låt koka upp utan att röra om och lägg därefter i champinjonerna. Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Servera i en hög skål och garnera med koriander.
Tips: Balansera smaken med limejuice, salt, kokosmjölk och chili efter eget tycke och smak. Chilipastan och chilin kan tas bort av den som inte vill ha soppan så stark. Tigerräkorna kan bytas ut mot kycklingfilé eller vanliga räkor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!