Tomat- och spenatpanna

140 g valfri pasta (koka gärna i buljong)300 g spenat (färsk ur påse eller 250 g fryst)1 rödlök,1 vitlöksklyfta smör/olja0,5 dl vitt vin eller använd grönsaksbuljong1 dl grädde0,5 tsk salt, 0,5 tsk örtkrydda, 0,5 krm nymald vitpeppar5-6 inlagda soltorkade tomater klippta i bitarnågra hackade färska basilikablad25 g nötter t ex pinje, val- eller hasselnötter

Mat & dryck2001-01-11 00:00
Koka pastan, ev i buljong, och låt rinna av. Riv den färska spenaten i bitar (eller tillaga den frysta enligt anvisningar på förpackningen). Skala löksorterna. Finhacka både röd- och vitlök. Fräs spenaten med löksorterna (låt även den frysta få fräsa med löken) i smör/olja en vid och låg panna typ traktörpanna. Blanda ner vin och grädde. Krydda med salt, örtkrydda och peppar. Rör ner tomaterna och låt såsen småkoka 3-5 min.
Blanda ner pastan i såsen och basilika. Strö över nötterna och servera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!