Tomatpaj

drygt 2 dl vetemjöl1/2 dl grahamsmjöl (eller vetekli eller groddar)90 g smören nypa salt3 msk iskallt vattenFyllning: 10 ganska stora och väl mogna tomater, skalade och skivade1 vitlöksklyfta pressas i1, 5 msk olivoljadrygt 1/2 kruka basilikagourmétsalt (el vanligt salt ) och grovt malen svartpeppar efter smakSås: matlagningsyoghurt och gräslök

Mat & dryck2002-09-19 00:01
Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform som ställs i kylen minst 30 min. Nagga pajdegen lätt. Grädda i 190 grader i 15 min.

Lägg tomaterna i det förgräddade pajskalet, riv basilikabladen över. Skeda över oljan med vitlöken. Salta och peppra efter smak.
Grädda i 170 grader i 2,5 timme. Den långa tiden är för att tomaterna ska ”torka”. Servera pajen ljummen eller kall med yoghurtsåsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!