Tomatsoppa på färska tomater

(2 portioner)1 kilo väl mogna tomater2 morötter (400 g)1 röd paprika2 vitlöksklyftor3 msk olivolja1 msk torkad rosmarin1/2 kruka färsk hackad basilika1 msk balsamvinägerhavssaltpeppar1 msk honung eller sockereventuellt lite tomatpuré för att förstärka tomatsmaken4 dl vatten

Mikaela Östman lagar mat med säsongens varor. Här tomatsoppa på färska tomater.

Mikaela Östman lagar mat med säsongens varor. Här tomatsoppa på färska tomater.

Foto: Nina Leijonhufvud

Mat & dryck2010-09-02 10:00

1. Skölj grönsakerna. Skala morötterna och vitlöksklyftorna. Skär grönsakerna i bitar och lägg på en ugnsfast plåt. Lägg i vitlöksklyftorna och ringla olivolja, rosmarin och havssalt över.

2. Låt grönsakerna rostas på 250 grader i cirka 20–30 minuter, rör om med jämna mellanrum.

3. Mixa grönsakerna till en jämn soppa i en kastrull. Häll på vatten, tomatpuré, balsamvinäger och salt. Låt koka upp och puttra under lock i minst 20 minuter. Hacka ner basilika och smaka av med kryddor. Servera med ett gott bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!