Tomatsoppa

(4 port)1 stor gul lök1 bit färsk ingefära (valnötsstor)olja/margarin7 dl grönsaksbuljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)1 burk passerade tomater, ca 400 g1 tsk råsocker2--3 msk färsk hackad basilikaörtsalt, nymald svartpeppar2 dl mellangräddeAtt ev blanda i: 2 dl kikärter

Mat & dryck1999-10-20 12:11
Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och ingefära i olja i en gryta. Häll på buljong, tomater med spad och tillsätt råsocker. Låt koka sakta under lock ca 10 min.
@3a text:Blanda ner grädden. Låt småkoka ytterligare ca 10 min.
Lägg ev ner kikärter att bli varma. Smaka av med örtsalt och lite peppar. Blanda ner basilika. Eller mjukrör fetaost med lite olja och blanda ner hackad färsk basilika. Klicka lite av röran i soppan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!