Tomatsoppa

(3-4 port)1 purjolök8 färska tomater1-2 msk olivolja6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)4 dl standardmjölk0,5 dl tomatpuré1 tsk smulad timjan1 lagerbladsalt, svartpeppar1 dl crFme fraiche

Mat & dryck1998-11-25 15:12
Skölj och strimla purjolöken. Skålla tomaterna (lägg dem i kokande vatten några sekunder, spola dem kallt), skala och hacka dem.
Fräs purjolöken i olja i en gryta. Låt tomaterna fräsa med en stund. Späd med buljong och mjölk.
Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad.
Låt soppan koka ca 20 min.
Nu kan soppan ev köras slät i matberedare eller mixer. Häll tillbaka soppan i grytan och hetta upp igen. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner crFme fraiche.
Strö gärna över klippt gräslök.
Bjud den ev med lite kokt pasta i eller
stekta brödtärningar. Annars passar en ost- och skinksmörgås till eller bara ett brytbröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!