Tomtecupcakes

Mat & dryck2011-12-21 08:25

180 g vetemjöl
1,5 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 krm mald nejlika
0,5 krm nyriven muskot
0,5 krm salt
1 tsk bikarbonat
50 g smör (rumstempererat)
100 g strösocker
1 ägg
120 g starkt kaffe, avsvalnat (1 dl)
jordgubbar
100 g mascarpone
3–4 dl florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Sikta ner mjöl, kryddor, salt och bikarbonat i en bunke. Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med sockret till en fluffig massa. Tillsätt ägget och vispa ordentligt. Rör ner kaffet och vänd slutligen ner mjölblandningen, men vispa inte – VÄND ner, gärna med en slickepott.

3. Fyll formarna till hälften, grädda cirka 18–20 minuter och när man sticker ner en tandpetare och den kommer upp torr är de klara. Låt svalna.

4. Vispa under tiden mascarpone och florsocker till en slät smet. Snitta jordgubbarna så de blir flata på undersidan. Spritsa en ring mascarponesmet runt kanten på kakan, sätt jordgubben i mitten och sätt därefter en liten klick på toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!