Tonfiskfylld aubergine

(4 port)2 auberginer ca 750 g4 tomater1 gul lök1 msk olja, gärna oliv1 krm vitlökspulver, 2 msk tomatpuré1 tsk smulad timjan, 0,5 tsk salt1 krm svartpeppar1 burk tonfisk i vatten ca 200 g2 dl riven ost

Mat & dryck1998-11-27 13:10
Dela auberginerna på längden. Gröp ur det mesta av fruktköttet. Skär det i tärningar. Strö över salt och låt stå ca 15 min.
Klappa bitarna torra med hushållspapper. Skär ett kryss i tomaterna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalen. Skär dem i bitar.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna.
Lägg i aubergine- och tomatbitarna, vitlökspulver, tomatpuré, timjan, salt och peppar.
Rör om och låt sjuda under locka ca 15 min. Rör om någon gång under tiden.
Blanda ner avrunnen tonfisk delad i bitar. Sätt auberginehalvorna på ett ugnssäkert fat. Fyll dem med blandningen. Strö över osten.
Sätt in i mitten av ugnen vid 200 grader ca 25 min.
Bjud med kokt ris eller ett bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!