Tonfiskpaj från Brasilien

Mat & dryck1998-11-26 13:47
(8 port)
Börja med att förbereda fiskfyllningen. Ugnstemperatur: 175 grader C.
Fyllning:
1 1/2 msk olivolja
ca 250 g tonfisk (konserv, tonfisk i vatten)
ca 200 g sardiner (1 burk sardiner i tomatsås + 1 burk sardiner i olja)
1 finhackad gul lök
3 färska tomater i bitar
8û10 hackade oliver (gärna konserv med paprikafyllning)
hackad dill, vitpeppar och salt enligt önskemål
Värm upp olivolja i en stekpanna och lägg i den hackade gula löken. Stek löken tills den blir mjuk. Lägg i tomater, dill, salt, peppar och oliver.
Blandningen ska sjuda ca 10û15 min.
Lägg i tonfisk och sardiner och blanda väl. Smaksätt ev med lite mera olivolja.
Låt fiskblandningen svalna.
Pajdeg:
3 ägg
1 1/2 dl matolja (majs eller raps, t ex)
1 1/2 tsk olivolja
3 dl mjölk
4 msk riven parmesanost
2 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk torrjäst
1/2 tsk salt
1/2 tsk svart- eller vitpeppar
Blanda samman alla ingredienser i en mixer. Blandningen ska vara lös som kräm (inte som deg). Lägg hälften av pajdegen i en lagom djup pajform. Fördela tonfiskfyllningen och täck med resten av pajdegen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!